0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Positioneren van home cinema speakers


4. Andere problemen

 

Akoestische problemen

 

Heel kort nog een aantal opmerkingen i.v.m. akoestiek voor beginners om dit artikel af te sluiten. Er komen in de toekomst zeker nog uitgebreide artikel over akoestiek aan bod.

 

De akoestiek in de kamer is belangrijker dan de meeste mensen denken. AL heeft uw apparatuur duizenden euro's gekost, wanneer de akoestiek slecht is, zal uw geluidsinstallatie ook niet goed klinken. Het is belangrijk dat de geluidsgolven gebroken worden en dat daardoor geen staande golven ontstaan.

 

 

Wanneer u niet tevreden over de akoestiek bent, kunt u uw kamer anders inrichten. De gordijnen half dicht doen, een bank anders plaatsen, planten neerzetten, kasten tegen de muur plaatsen,...

 

 

Kabels

 

Een goede speaker heeft een goede kabel nodig. Er zijn een hoop mensen die te dunne of goedkope kabels gebruiken voor hun speakers. Welke bekabeling het beste is, hangt af van de fabrikant van de speaker. Wanneer u gebruik maakt van slechte kabels, zult u dit zeker horen. Verder is het belangrijk dat de kabels van de linker en rechter speaker ongeveer dezelfde lengte heeft. Een regel is dat de ene speakerkabel minimaal de halve lengte moet hebben van de andere speakerkabel.

 

Keer terug naar het eerste hoofdstuk

 

Keer terug naar het vorige hoofdstuk

 

 

Inhoud "POSITIONEREN VAN HOME CINEMA SPEAKERS ":

  1. Inleiding
    Inwerking van de speakers - Surround opstelling
  2. Frontspeakers
    Positionering van de linker en rechter speakers - Positionering van de centerspeaker
  3. Rearspeakers
  4. Andere problemen
    Akoestische problemen - Kabels