0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Positioneren van home cinema speakers


1. Inleiding

 

Dit artikel is een inleiding voor beginners met een aantal tips i.v.m. het plaatsen van speakers in een home cinema omgeving. Ook komen nog een aantal tips over het instellen en tunen van de speakers aan bod. Voor stereo-opstelling kunnen we u het volgende artikel aanraden.

 

home cinema home theater homecinema hometheater dts dolby surround sound b&w thuisbioscoop bioscoop filmmuziek film bekijken

 

 

Inwerking van de speakers

 

Nieuwe luidsprekers die uit de doos komen zijn nog niet ingewerkt. Dat wil zeggen dat de speakers vooral mechanisch nog niet soepel is en de houten kast nog niet warm genoeg is. Dat zorgt voor kleine vervormingen in het geluid.

 

Inwerking van speakers

 

Na een aantal weken zal je merken dat de speakers steeds beter gaan klinken.

 

 

Surround-opstelling

 

5.1 komt het meeste voor als surround-geluid. Veel materiaal is opgenomen in de volgende twee versies: Dolby Digital en Digital Theatre Sound (DTS) 5.1. Beiden zijn bedoeld voor weergave over vijf hoofdkanalen en een subwooferkanaal. Deze digitale geluidstypen staan garant voor een schitterend dynamisch bereik en volledig gescheiden kanalen. Een 5.1-opstelling bestaat uit vijf luidsprekers: twee voor de voorkanalen, twee voor de achterkanalen en één voor het middenkanaal. Daarbij komt dan nog een subwoofer.

 

5.1 home cinema systeem

 

Er zijn nog 6.1 en 7.1 opstellingen mogelijk ook. Voor meer uitleg kunt u dit artikel van Mordaunt-Short lezen.

 

 

Ga naar het volgende hoofdstuk

 

 

Inhoud "POSITIONEREN VAN HOME CINEMA SPEAKERS ":

  1. Inleiding
    Inwerking van de speakers - Surround opstelling
  2. Frontspeakers
    Positionering van de linker en rechter speakers - Positionering van de centerspeaker
  3. Rearspeakers
  4. Andere problemen
    Akoestische problemen - Kabels