0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Audio en video nieuws

 

Bekijk hier recentste nieuws...

 

Schrijf u hier gratis in op onze nieuwsbrief !

Naam:

E-mail:

 

 

Groot geheugen

Nieuwe SD-cards kunnen tot 32 GB opslaan

 

ma 21/08/06 - Panasonic komt als eerste eind deze maand met de nieuwe SDHC-kaartjes op de markt die een veel grotere opslagcapaciteit hebben dan de traditionele SD-cards.

 

Panasonic SDHC cards

 

Digitale fototoestellen met 10 megapixels, videocamera's die opnemen in high definition: de technologie staat niet stil. Maar beelden van betere kwaliteit nemen ook meer plaats in op de geheugenkaart. Daarom zijn er nu nieuwe SDHC-kaartjes met grotere opslagcapaciteit.

Bedrijven zoals Sony en Fujifilm proberen vast te houden aan hun eigen geheugenformaten, respectievelijk de Memory Stick en xD-Picture geheugenkaart, maar het zijn de Secure Digital- of SD-kaarten die de titel van meest populaire geheugenkaart lijken te winnen. Ze zijn klein en handig, hebben een goede overzetsnelheid en een grote capaciteit. Panasonic is een van de bekendste producenten van de SD-kaarten, zij hebben ze ook ontwikkeld.

Op SD-kaarten kan je bovendien gegevens opslaan zonder dat die gekopieerd kunnen worden - ,,secure'', weet u wel. Dat biedt interessante opties. Hoewel daar nu nog geen gebruik van gemaakt wordt, zou men bijvoorbeeld op deze manier muziek kunnen aanbieden. Dat er naast videocamera's, fotocamera's, audiospelers en mobiele telefoons ook stereo's, dvd-recorders, televisies en andere toestellen ontwikkeld worden waarin je een SD-kaartje kan stoppen, is een bijkomend pluspunt. Zo kan je je foto's zonder problemen tonen aan je vrienden.

Al bestaan er SD-kaarten van 4 GB, toch wordt de opslagruimte stilaan te beperkt. Foto's of beelden met een hoge resolutie nemen immers veel plek in. Wat vroeger een argument was om een digitaal fototoestel aan te schaffen - je kan onbeperkt foto's nemen, er is toch plaats genoeg en de slechte gooi je achteraf weg - valt daarmee wat in het water.

Hierop reageert de industrie met Secure Digital High Capacity of SDHC-kaartjes, ook wel SD 2.0 genoemd. Die zijn technisch anders opgebouwd en kunnen zo een opslagruimte van 4 tot 32 GB creëren.

Belangrijk om te weten is dat deze SDHC-kaartjes niet in eender welk toestel werken. Apparaten die SDHC ondersteunen, dragen een specifiek logo. Je zal nog steeds de standaard SD-kaartjes kunnen gebruiken in deze nieuwe toestellen. Om de duidelijkheid te bevorderen, zullen veel bedrijven andere kleuren gebruiken voor de nieuwe SDHC-kaarten, maar het blijft opletten.

De SDHC-kaartjes zijn binnenkort te koop. Panasonic brengt nog deze maand een SDHC 4 GB geheugenkaart op de markt. Prijs nog niet bekend. Hou ons in de gaten !

 


Keer terug naar het nieuws...