0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Hifi versterkers Denon (stereo)

 

PMA-SA1 high-end geïntegreerde versterker

 

PMA-SA1 high-end versterkers Denon

 

PMA-SA1 high-end versterkers Denon

DENON High End stereo versterker

 

Terug van weggeweest. Met de introductie van de nieuwe PMA-SA1 stereo geïntegreerde versterker en DCD-SA1 stereo SA-CD speler combinatie is DENON weer terug waar het hoort: in de eredivisie van de audioweergave: " High End Stereo ".

Gezien de reputatie van DENON schept de introductie van deze beide high-end componenten hoge verwachtingen. DENON is immers al sinds mensenheugenis actief in audioland en heeft in die tijd een schat aan ervaring opgedaan in de weergave van analoge en digitale bronnen. In 1992 verraste DENON een ieder met de introductie van een nieuwe lijn 'S(ensitive)1' High-end audio componenten, waarin een aantal voor die tijd unieke technologieën werden toegepast. De ALPHA processor werd direct beloont met de 'EISA innovatie Award' en de UHC-MOS technologie in de versterkers deed menig audiofiel hart sneller kloppen. Talrijke testrapporten en lovende kritieken in binnen en buitenland bevestigden de hoge kwaliteit van deze componenten. De DCD-SA1 en de PMA-SA1 zijn een doorontwikkeling van deze eerdergenoemde High-end 'S1' modellen.

De PMA-SA1 versterker is ontwikkeld met als doel alleen maar het binnenkomende signaal te versterken en er dus niets aan toe te voegen, of nog erger, er aan te onttrekken. Alles staat dus in dienst van een natuurgetrouwe versterking.

Zo is, net als in de eerdere ontwerpen, veel aandacht besteed aan het onderdrukken van resonanties. Vergaande maatregelen zijn getroffen om trillingen in de kiem te smoren of te voorkomen dat gevoelige delen in trilling worden gebracht. Het is ondermeer om deze reden dat de PMA-SA1 een hoog gewicht in de schaal legt: 30kg.

Essentieel is de juiste afscherming van de afzonderlijke versterkersecties. Zo is de versterker opgebouwd uit maar liefst 6 onafhankelijke blokken. Van voeding tot eindversterker, alles is optimaal gescheiden om onderlinge beïnvloeding te voorkomen, zodat een optimale weergave kwaliteit gegarandeerd blijft. Een bijdrage wordt geleverd door de "simple & straight" opzet van de signaalwegen.

Het binnenkomende signaal vanaf de DCD-SA1 wordt het best via de XLR ingangen verwerkt. Het gebalanceerde ontwerp van de versterker houdt de negatieve invloed van de 'aarde' op het audiosignaal buiten de deur: ruis en interferentie worden zoveel mogelijk geëlimineerd en een zeer ruimtelijk en precieze muziekweergave is het gevolg.

Noemenswaardige details over de PMA-SA1 zijn bijvoorbeeld de handgemaakte volumeregelaar, de verkoperde chassisdelen, de zware luidsprekeraansluitingen, een hoogwaardige en volledig onafhankelijke Phono voorversterker en de speciaal geselecteerde componenten, die een "Europese klank" garanderen.


Zowel de DCD-SA1 als de PMA-SA1 versterker hebben zich nu al mogen verheugen op een aantal zeer lovende kritieken in de serieuze audiopers.

Download pdf-brochure...

 

Bijhorende DCD-SA1 CD-speler...

 

Keer terug naar het overzicht van de Denon hi-fi versterkers...