0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Plasma-TV

 

5. Binnen in de plasma display

 

Het plasma is één cel is gepositioneerd tussen twee glazen platen. Aan de boven- en onderkant van de cellen lopen elektroden. De adreselektroden lopen achter de cellen. De transparante displayelektroden lopen voor de cellen. Die displayelektroden zijn omgeven door een isolerend diëlektricum. Er is ook nog een beschermende magnesium-oxide-laag.

 

Plasma werking - Frans Van Eeckhout - verkoop van plasma Panasonic Viera

 

Die elektroden lopen langs het gehele scherm. De displayelektroden lopen horizontaal over het scherm en de adreselektroden vertikaal. Samen vormen ze een rooster.

 

plasma, werking, frans van eeckhout, verkoop, plasma, panasonic, viera

 

Om het plasma in een bepaalde cel te doen exciteren, laadt de PDP-computer die elektrodes die elkaar kruisen in die cel. Er zijn telkens 2 displayelektrodes per cel en 1 adreselektrode per cel. De computer laadt eerst de displayelektrodes op om de cel op te laden, vervolgens wordt de adreselektrode gebruikt om het commando te geven licht te exciteren.

Wanneer de gekruiste elektroden opgeladen zijn (met een potentiaalverschil tussen beide), zal een elektrische stroom vloeien door het plasma van die cel. Die stroom veroorzaakt een snelle stroom van geladen deeltjes die de gasatomen stimuleren om UV-fotonen los te laten.

 

Die UV-fotonen komen dan terecht op fosforen (aan de binnenwand van de cel) die het UV-licht omzetten in zichtbaar licht.

Ieder pixel bestaat uit 3 dots, met telkens rood, groen en blauw gekleurd fosfor. Door de stroom die door de cellen vloeit te veranderen, veranderen we tevens de intensiteit van het uitgestraalde licht.

 

plasma, werking, frans van eeckhout, verkoop, plasma, panasonic, viera, plasma, plasmatelevisies, plasmatelevisie, PDP, pdp, plasma, display, vlakke, TV, televisie, verkoop

 

verhuur , panasonic, flattv, flat tv, plasma scherm, plasma screen, plasmascherm, plasmascreen, tvs, plasmas, tv's, plasmas

 

Keer terug naar het vorige hoofdstuk

 

Ga naar het volgende hoofdstuk

 

Inhoud "Plasma-TV":

 

1. Inleiding

2. PDP ten opzichte van CRT

3. Definities plasma-TV

4. Wat is plasma ?

5. Binnen in de plasma display

6. Constructie AC-PDP en DC-PDP

7. Elektrodenstructuur en aanstuursequentie

8. ALIS

9. Plasma-tv tegenover LCD-TV