01.10.2017 : cocktailaudio X35: 1799,00 € + HDD (100-150 €)

X35 Muziekserver en Streamer/ CD-speler, ripper, brander/ DAB+ en FM tuner/ DA-converter/ Versterker

cocktailaudio X35 fransvaneeckhout cdripper internetradio heos sonos cocktailaudio X12 fransvaneeckhout cdripper internetradio heos sonos

Highlights

  • Meest complete audiosysteem systeem verkrijgbaar
  • Muziekserver (tot 8 TB), netwerkspeler, Cd-speler, ripper en brander, internetradio, FM en DAB+ radio, DA-converter en versterker
  • DA-converter ESS ES9018K2M Sabre 32 Reference DAC (32 bit/384 kHz)
  • 2 x krachtige gescheiden 100 Watt Klasse D versterkers
  • Ondersteuning van muziekdienst Tidal, Deezer, Qobuz, Spotify en Napster
  • Ondersteuning Airplay, RoonReady, MQA weergave

Meest complete audiosysteem systeem verkrijgbaar
Muziekserver (tot 8 TB), netwerkspeler, Cd-speler, ripper en brander, internetradio, FM en DAB+ radio, DA-converter en versterker Snelle Dual Core Cortex A9 Arm-Processor (2 x 1Ghz)
Snelle opstarttijd: binnen 35 seconden gebruiksklaar
7 inch kleurenbeeldscherm (1024×600) voor intuïtief bedieningsmenu en audioweergave
Opslagvoorziening voor 3.5”, 2.5” SATA harddisk of SSD (Max. 8 TB)
Te gebruiken als muziekserver in uw netwerk in combinatie met bijvoorbeeld Elac Discovery, Sonos, Heos en Bluesound
2 x krachtige L/R gescheiden 100 Watt Klasse D versterkers
Gescheiden circuits en voeding voor digitale en analoge secties
Ringkerntrafo voor analoge sectie
500W geschakelde voeding voor digitale sectie
Bediening via IR afstandsbediening, gratis CocktailAudio ” MusicX Novatron” app (Android en iOS), webinterface voor op PC/Mac en op het apparaat zelf
DA-converter ESS ES9018K2M Sabre 32 Reference DAC
Hoge Resolutie 32bit/384kHz D/A-Converter, geschikt voor DSD- en DXD-bestanden
Weergave van DSD64 (2.8224 Mhz), DSD 128 (5.6448 Mhz), DSD 256 (11.289 Mhz), DXD (24Bit/352.8 Khz), tot 32Bit/384Khz PCM-signaal, inclusief HD FLAC (24Bit/192Khz), HD WAV (24Bit/192Khz), PCM, ALAC, AAC, WMA, M4A, MP3, OGG Vorbis, M3U, PLS, AIFF en AIF
Gapless playback
Snelle opstarttijd: rond 35 seconden gebruiksklaar
Ondersteuning van muziekdienst Tidal, Deezer, Qobuz, Spotify en Napster
Ondersteuning Podcast
Ondersteuning Airplay, RoonReady, MQA weergave
Internetradio provider Airable (TuneIn)
High Speed loopwerk voor het snel rippen van een Cd
Metadata toevoegen aan geripte Cd’s via FreedB en Gracenote (2 jaar gratis, daarna €5,- per jaar)
Rip-formaten: WAV, FLAC, ALAC, AIFF, MP3 en Ogg Vorbis
Opnamefunctie met een maximale resolutie van 24bit/192Khz
1 analoge uitgang (RCA L/R) Vast en variabel volume
4 digitale uitgangen (AES/EBU, Coaxiaal, Optisch en USB 2.0).
Vast en variabel volume
3 analoge ingangen (Phono MM, RCA L/R en 3,5 jack voorzijde)
6 digitale ingangen (AES/EBU, Coaxiaal, Optisch en 2 x USB 3.0 en 1 x USB 2.0 voorzijde)
1 x hoofdtelefoon uitgang (6,35mm jack)
1 HDMI uitgang voor aansluiting op groot beeldscherm (incl. audio)
1 paar luidspreker uitgangen (L/R, geschikt voor banaan en vork)
1 antenne ingang (F-type)
1 netwerkaansluiting (RJ45, gigabit LAN (10/100/1000)
Niveauaanpassing van aangesloten bronnen met ca. +/- 20dB
Meertalig menu, waaronder Nederlands
Stevige constructie met 13mm dik aluminium front, aluminium bedieningsknop en metalen chassis

We durven het hardop te zeggen; de Cocktail Audio X35 is het meest complete en geavanceerde All-in-One audiosysteem in zijn klasse. De X35 slaat een brug tussen de digitale- en analoge muziekbronnen, van streamen tot platen draaien. De enorme functionaliteit, de veelzijdige aansluitmogelijkheden, de hoeveelheid features en het unieke bedieningsconcept, de krachtige versterker en de solide behuizing maken de X35 tot een onweerstaanbaar concept. Sluit luidsprekers aan en klaar ben je.

Allereerst is de X35 een “normale” versterker waar je ook nog andere geluidsbronnen op kunt aansluiten, zoals een platenspeler, Tv, etc. Daarnaast is het een netwerkserver. Op de harde schijf opgeslagen muziek functioneert als een centrale muziekbibliotheek die je via het thuisnetwerk overal in huis kunt benaderen met andere netwerkproducten. Natuurlijk kun je gebruikmaken van de ondersteunde streamingdiensten zoals Spotify Connect, Tidal, Qobuz en Deezer. Voor radio kun je kiezen uit internet-, FM en DAB+. Vanaf radio en andere aangesloten bronnen kun je ook opnames maken die op de harde schijf worden opgenomen. Cd’s kun je afspelen, maar ook rippen, zodat je je eigen collectie op de harde schijf kunt zetten en daarvan kun je zelfs weer Cd’s branden. Via Airplay en Shareplay kun je ook vanaf je tablet of smartphone muziek naar de X35 streamen

cocktailaudio fransvaneeckhout stereohouse cdripper

De X35 is voorzien van genoeg vermogen. Elk kanaal heeft een afzonderlijke digitale eindversterker van 100 Watt aan 8 Ohm. Daar stuur je zonder problemen elke luidspreker mee aan. Om het audiofiele karakter te onderstrepen is de analoge sectie voorzien van een stevige ringkerntransformator die mechanische brom, magnetische strooivelden en elektronische standby-ruis verregaand elimineert. De digitale sectie beschikt over een 500W geschakelde voeding en ook zijn er audiofiele TCXO-oscillators ingezet. Het analoge- en digitale circuit zijn volledig van elkaar gescheiden.

Om de X35 een audiofiele geluidskwaliteit te geven, is gekozen voor een echte High End oplossing: een 32Bit/384kHz ESS ES9018K2M Sabre 32 Reference DAC met de gepatenteerde Hyperstream DAC. Met deze zwaargewichten aan boord is de X35 toekomstbestendig, want hij is in staat om alle soorten High Resolution muziekbestanden weer te geven, waarbij niet alleen PCM tot 32Bit/384 kHz kan worden gedecodeerd, maar ook DSD, DSD 256 (Direct Stream Digital) en DXD (Digital eXtreme Definition)!

Om alle functies zoals dataprocessing, kopiëren, het maken van een backup en het afspelen vanaf de interne harde schijven (optie) snel te kunnen realiseren, is de X35 voorzien van een krachtige Dual Core ARM Cortex A9 processor (1.0GHz), een snel DDR-1066 2 x1 GB intern geheugen en een 8GB NAND flash-geheugen.

Met de X35 heb je geen externe harde schijf, zoals een NAS, PC of portable harde schijf, meer nodig voor muziekopslag. De X35 biedt zelf namelijk ruimte aan een optionele interne harde schijf (3.5”, 2.5” SATA harddisk of SSD), met op dit moment een gigantische opslagcapaciteit tot 8 TB. Maximaal goed voor 10.400 Cd’s in ongecomprimeerd WAV-formaat tot wel 48.000 Cd’s in de beste 320K MP3 kwaliteit.

De X35 kan in je thuisnetwerk dienstdoen als muziekserver (met ingebouwde harddisk) die via uw thuisnetwerk andere netwerkspelers van CocktailAudio, maar ook die van bijvoorbeeld Elac Discovery, Sonos, Heos of Bluesound, van muziek voorzien. Ook een externe NAS of portable harde schijf kan aangesloten worden. De X35 heeft geen hinderlijk zoemende ventilator en is bij het kiezen van een hoogwaardige harde schijf muisstil.


U wilt eigenlijk geen Cd’s meer afspelen, maar deze digitaal opslaan op de interne harde? De X35 maakt het mogelijk. Het rippen van je Cd-collectie is met de X35 eenvoudiger dan ooit. Rippen in de beste kwaliteit duurt ca. 1/6 van de speeltijd van de CD. Gegevens als albumcover, artiest, genre, jaar etc. kunnen automatisch uit de FreeDB of via de professionele service Gracenote worden toegevoegd. Ook kun je via de internetbrowser data op het internet zoeken en toevoegen. Verder kun je kiezen uit zes (6!) opslagformaten: WAV, FLAC, ALAC, AIFF, MP3 of OGG Vorbis. Ook kunnen meerdere Cd’s tot één album worden samengevoegd. Voor het eenvoudiger kunnen “taggen” van metadate is het mogelijk om via de USB -ingangen een toetsenbord aan te sluiten. En tenslotte is het ook mogelijk om “gewoon” Cd’s af te spelen.

Het is mogelijk om titels te selecteren en deze op een CD-R te branden.

De X35 ondersteunt de muziekdiensten Tidal, Qobuz, Deezer,Spotify Connect en Napster. Daarnaast wordt internetradio ondersteund via Airable (TuneIn). Er kan ook naar de X35 worden gestreamd vanaf een iOS of Android apparaat. Hiertoe beschikt de X35 over Airplay en Google Cast (de laatste via een toekomstige firmware update).

Mocht je gebruikmaken van Roon streaming sofware op een computer of de Elac Discovery, dan kun je de X35 gebruiken als afspeelapparaat (oftewel eindpunt).

Je kunt grote muziekformaten als WAV, FLAC en ALAC converteren naar kleinere formaten voor gebruik op een MP3-speler, USB stick of gebruik in de auto.

Je kunt muziek opnemen op de interne hardeschijf (optie) vanaf FM-, DAB+, en internetradio, maar ook van externe bronnen zoals een platenspeler (via de Phono ingang), analoge bron aangesloten op de AUX (3,5mm jack) of analoge ingang (RCA L/R) en digitale bronnen aangesloten AES/EBU, Coaxiaal of Toslink. Opnemen gaat zelfs tot resoluties van 24bit/192kHz. Met de slimme automatische of handmatige snijfunctie kun je zelf opgenomen muziek, bijv. opnames met meerdere titels, bewerken en zo je eigen muziekcollectie perfectioneren naar eigen wens.

Je kunt de de X35 bedienen met slechts een paar knoppen op het apparaat zelf of met de meegeleverde infrarood afstandsbediening. Moderner is dit te doen via PC/Mac, tablet of smartphone. Via de browser (Internet Explorer, FireFox, Chrome en Safari) kun je de X35 bedienen via de CocktailAudio webinterface (GUI) die ook via HDMI met uw TV of monitor kan worden verbonden. Met de dedicated CocktailAudio app MusicX (Novatron) kunnen via tablet en smartphone alle functionaliteiten van het apparaat bediend worden. Voor meer informatie kun je het document “Bedieningsconcept CocktailAudio” hier raadplegen of kijk onder SUPPORT.

Je kunt de de X35 bedienen met slechts een paar knoppen op het apparaat zelf of met de meegeleverde infrarood afstandsbediening. Moderner is dit te doen via PC/Mac, tablet of smartphone. Via de browser (Internet Explorer, FireFox, Chrome en Safari) kun je de X35 bedienen via de CocktailAudio webinterface (GUI) die ook via HDMI met uw TV of monitor kan worden verbonden. Met de dedicated CocktailAudio app MusicX (Novatron) kunnen via tablet en smartphone alle functionaliteiten van het apparaat bediend worden. Voor meer informatie kun je het document“Bedieningsconcept CocktailAudio” hier raadplegen,ga naar :http://www.fransvaneeckhout.be/cocktailaudio/pdf/bedieningsconcept.pdf .

Los van alle functionaliteit die standaard in de X35 is “ingebakken” kun je ook nog andere externe bronnen aansluiten. Denk hierbij aan een platenspeler, tv tot zelfs een cassettedeck (om oude banden te digitaliseren bijv.) maar via USB ook een externe harddisk of computer. Het volumeniveau van de bronnen kan geregeld worden (20dB) zodat ze aan de X35 kunnen worden aangepast. Mocht je de X35 willen gebruiken als bron op een ander audiosysteem (DAC en/of versterker) dan kan dit via de digitale uitgangen (vast of variabel volume) en via de analoge uitgang (vast of variabel volume). Ook heeft de X35 een HDMI uitgang voor een extra beeldscherm.

.

CPU Processor:   Dual Core Cortex A9 Arm-Processor (2 x 1Ghz)
Intern geheugen: 1 GBYTE DDR-1066
NAND Flash geheugen 8Gbyte
Versterker: 2 krachtige, L/R gescheiden, Klasse D versterkers van 100 Watt RMS bij 1Khz, 8 Ohm en 0,1% THD
CD-speler: voorlader, slot-loader
ondersteunde formaten CD,CD-DA, CD-R, CD-RW, DVD-R/RW
ripformaten WAV, FLAC, ALAC, AIFF, MP3, en Ogg
D/A converter: Sabre32 Reference ESS ES9018K2M DAC
Aansluitingen:
Analoge ingangen:
1 x Phono MM: RCA/Cinch, 7.5mV
1 x Line: RCA/Cinch, 2V RMS
1 x AUX: 3,5 mini jack standaard 1Vrms (instelbaar 0,5-2Vrms), voorzijde
Analoge uitgangen:
1 x Line: RCA/cinch L/R – Uitstuurbereik: 127dB (2V RMS, stereo), THD+N: 0,0004% (vast of variabel volume)
1 x Hoofdtelefoon uitgang: 6,35 mm jack aan voorzijde, 100mW + 100mW@1kHz, 600 Ohm, 0,1% THD
Digitale ingangen:
1 x AES/EBU: XLR 110 Ohm, resolutie tot 24Bit/192Khz
1 x Coaxiaal: SPDIF 75 Ohm RCA, resolutie tot 24Bit/192Khz
1 x Optisch: toslink, resolutie tot 24Bit/192Khz
2 x USB: USB-A class 3.0 resolutie tot 32 bit/384kHz
1 x USB:   USB-A class 2.0 resolutie tot 32 bit/384kHz
Digitale uitgangen (vast of variabel volume):
1 x AES/EBU: XLR 110 Ohm, resolutie tot 24Bit/192Khz
1 x Coaxiaal: SPDIF 75 Ohm RCA, resolutie tot 24Bit/192Khz
1 x Optisch: toslink, resolutie tot 24Bit/192Khz
1 x USB: USB-A class 2.0 resolutie tot 24Bit/192Khz
1 HDMI uitgang: Audio uit en video uit voor aansluiting interface op groot beeldscherm
1 paar luidspreker uitgangen: L/R,terminals geschikt voor banaan of vork
1 antenne ingang: F-type connector
1 netwerkaansluiting: RJ45 connector, gigabit LAN (10/100/1000)
Inbouw opslagcapaciteit (ondersteund, niet meegeleverd):
harde schijven 2,5 inch (6,35 cm) tot 2 TB*
harde schijven 3,5 inch (8,9 cm) tot 8 TB*
SSD (Solid State Drive) 2,5 inch (6,35 cm) tot 2 TB*
*) kan bij tussentijdse firmware updates worden verhoogd
Ondersteunde audiocodecs/formaten: DSD64 (2.8224 Mhz), DSD 128 (5.6448 Mhz), DSD 256 (11.289 Mhz), DXD
(24Bit/352.8 Khz), tot 32Bit/384Khz PCM-signaal, inclusief HD FLAC (24Bit/192Khz),
HD WAV (24Bit/192Khz), PCM, ALAC, AAC, WMA, M4A, MP3, OGG Vorbis, M3U, PLS, AIFF, AIF, MKA, etc.
Netwerk:
Netwerk bedraad: gigabit LAN (10/100/1000)
Netwerk wireless: wireless 801.11 b/g/n (USB dongel meegeleverd)
Ondersteunde netwerkprotocollen: DLNA, UPnP Server / Client / Media renderer, Samba Server/Client,FTP Server, Webserver, etc.
Bestandsbeheer: kopiëren, verwijderen, herbenoemen, import en exporteren tussen X35 en NAS, PC en USB-
Internetdiensten: internetradio Airable (TuneIn)
Online muziekdiensten: Tidal, Deezer, Qobuz, Spotify Connect en Napster
Bediening:
Op het apparaat: door middel van draaiknoppen en toetsen
Afstandsbediening: via de meegeleverde infrarood afstandsbediening
Tablet en smartphone: via de dedicated CocktailAudio app MusicX (Novatron) of UPnP apps van derden
PC/MAC: via eigen dynamische webinterface voor Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, etc.
Ondersteunde menutalen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Pools, Tsjechisch,Chinees, Russisch, Deens, Koreaans, etc (zie de handleiding)
Voeding analoge sectie: ringkerntrafo
Voeding digitale sectie: 500W geschakelde voeding
Netspanning: 220-240 Volt 50/60 Hz voor Europa
Stroomverbruik: in standby 0,4 Watt
zonder harde schijf ca. 22 Watt, met harde schijf ca. 5 Watt meer
bij maximale geluidsterke ca. 40-65 Watt Behuizing:
Materiaal: front: 13 mm massief aluminium, chassis: metaal gepoedercoat
Uitvoeringen: zwart of zilver
Afmetingen (B x H x D): 441 x 111 x 375 mm (incl.voeten, knoppen en aansluitbussen)
Gewicht: ca. 7,8 kg
Eigenschappen, specificaties en prijzen kunnen tussentijds en zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.


cocktailaudio X30 fransvaneeckhout cdripper internetradio heos sonos